שטפת כלים בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/04/02 15:00 כא בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

ברצוני לשאול האם מותר לשטוף כלים לאחר סעודת שבת כאשר לא ישתמשו יותר במערכת הכלים במהלך השבת מטעמים של ניקיון וסדר במטבח.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

בעקרון אסור לרחוץ לצורך יום אחר, אך אם המראה של המטבח המלוכלך עם הכלים כל כך מפריע לאשה ולוקח לה מעט מעט זמן לנקותו - מותר.
לעומת זאת אם מפריע לה שתצטרך לעבוד במוצאי שבת ולכן היא מכינה את המטבח לעבודת הערב - אסור.
לעומת זאת מותר להכניס כלים למדיח על מנת שהמטבח יראה נקי, וכד'. אבל לא להכינם לשטיפה.

שלום