שטיפת חסה

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 04/07/02 02:20 כד בתמוז התשסב

שאלה

1.לצערי אין לנו גישה לחסה "גוש קטיף" לכן אנו נאלצים לקנות חסה רגילה בד"כ חסות אלה מלאות בזבובים וחרקים מתים האים מותר לאכול חסה כזאת לאחר השריה, שטיפה ובדיקת כל עלה בניפרד?

2.וכן מה הדין לזן של חסה שניראה כמו כדור ועליו סגורים אחד על השני בצורה חזקה שאינה מאפשרת לחרקים להיכנס?

3. וכן אני מחמיר שלא להכניס פלפל שחור לסלט כדי לא להיכנס לספק חרק בסלט האים אני נוהג נכון?

תשובה

שלום וברכה
1.כן את עושה כדין
2.דינו כחסה רגילה
3.לא כ"כ הבנתי מה כוונתך. האם את חוששת שיש חרקים בפלפל או שאת חוששת שנקודה שחורה של פלפל נראה כחרק. בכל אופן , אפשר להכניס פלפל שחור לסלט ואם הזמן תתרגלו שזה פלפל ולא חרק. אפשר ג"כ להכניס פלפל לבן ואזי זה לא נראה כחרק ולא יפריע לך.