שחיה מעורבת דחוף

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/05/02 10:41 ח בסיון התשסב

שאלה

שלום רב!

אני כבר שאלתי אותך שאלה זאת אך מכיון שלא ענית לי אני ישאל אותך שוב ברשותך

אני ילד בן 13 וחצי לומד בישיבה ולי היו ועדין יש כאבי גב ממש חזקיםואני הלכתי לרופא והוא אמר לי שאין כל כך מה לעשות חוץ מלשחות כך זה יחזק את היציבה ויעלים את כאבי הגב אני ואבי הלכנו ועשינו מנוי בקאנטרי בעירנו וזה מעורב אני שמעתי שיחה בישיבה שלנו על זה והתחלתי לערער אני לא מבין למה אני לא יכול ללכת לשחות מעורב אם זה עוזר לי לכאבי גב (איןבסביבה מקום אחר לא מעורב וגם אם אני ילך לנפרד שיש את זה רק פעם בשבוע זה לא יעזור לכאבי גב)אני רוצה לדעת אם אני יכול ללכת למעורב ויש לי אישור ממך

ללכת? ( אני יעשה את כל מה שאני יכול כדי למנוע את השחיה במעורב למשל ללכת בשעות הערב שאין כמעט בנות בתודה רועי

תשובה

ב"ה

שלום לך,
רועי

לצערי, אף שאני חש את כאבך, אין שום היתר ללכת לרחצה מעורבת. נכון שאינך הולך לבריכה אלא בגלל סיבו תרפואיות, אבל, משמגיעים לברכה אין שליטה על העיניים ועל המחשבות. זה טבעי וזה נורמאלי. חמור אם לא היה כך. חכמים, שהכירו אותנו, הורו לנו שלא להכניס את עצמנו לידי מצב בעייתי זה. זהו מכשול כמעט ודאי.
לכן, עליך לחפש פטרונות נוספים חוץ משחיה או להסתפק ברחצה נפרדת בלבד. אינני יכול להתיר לך בשום מקרה ענין זה.

בברכה,

שי