שחור או ציוני

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 10/03/02 07:55 כו באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

אנוכי לומד בישיבה קדושה ב"ה [שחורה]

ועברי בציבור הדתי לאומי עכשיו כשחברי מהעבר

מסיימים יב אני רוצה לשכנע אותם לשנות כיוון וילכו לישיבות קדושות [שחורות] אע"פ שהרב שייך לכאורה לציבור הלאומי אבקש לשמוע את דעתו האמיתית בעינין

המצפה לרחמי שמים

על כלל ישראל

תשובה

יש מעלות גדולות בישיבות חרדיות שמחנכים בהדגש רב על לימוד התורה, הקפדה על מצוות רבות וחשובות בדיקדוק רב בהקפדה על ענינים צניעות וכד'.
יש מעלה גדולה בישיבות ציוניות שהם מוסרים נפשם על חיי עם ישראל בהגנה בצבא, שהם מקפידים הקפדה יתירה במצוות שבין אדם לחבירו לשוה"ר וכד'. וגם שהם מכירים שכך שכל המפעל הגדול שקורה איתנו בהקמת המדינה הוא מפעל של הקב"ה ומכירים בנס הזה.
לא שח"ו אין בנמצא מעלות של אלו באלו ושל אלו באלו. ח"ו לומר כן אלא שעל הרוב כך הוא המצב.
אם אני רוצה לעזור לך אני אומר שהאמת היא שצריך לשלב את הטוב שיש בשני הסוגים של הישיבות גם יחד. לקחת את הטוב משניהם ולחיות בצורה זו. ועוד אומר לך שצריך לקבל עוד על עצמינו לא לדבר סרה בשום ישיבה ובשום רב ובשום דרך שאינה כדרכינו.
ילדי לומדים בישיבות הסדר וישיבות ציוניות ואני מלמד אותם כפי שכתבתי לעיל. האמת היא שהם בחרו את הישיבה שבה הם רצו ללמוד ואני שמחתי על בחירתם. גם אם הם היו לומדים בישיבות חרדיות ומקפידים על האמור לעיל לא הייתי מצטער ח"ו. אך הם בחרו במקום שלדעתי אפשר לשלב את הטוב שבשניהם.