שז''ל בחודש אלול - דחוף ביותר. ממש חיים ומוות...

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/09/03 16:50 כו באלול התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום.

לצערי ובעוונותיי (פשוטו כמשמעו) הייתי פעם שקוע בחטא של שז"ל עד מעל לראש וב"ה התחלתי ברצינות רבה ובהצלחה לחזור בתשובה על זה כבר כמה חודשים.מראש הייתי מוכן לנפילות שיגיעו והחלטתי שהן לא ייאשו אותי בשום אופן וב"ה די הצלחתי.

אבל השבוע ,שבוע שחל בו ראש השנה שוב , נפלתי.

ועכשיו אני כבר לא יודע מה לעשות.

א.איך יכול להיות שאני נופל שבוע לפני ראש השנה?

ב.בתכל'ס, עכשיו אני בנידוי,עוד כמה ימים ראש השנה והתפילה שלי פשוט תעצור בדרך למעלה ולא תישמע...

מה עושים???????

תשובה

בס"ד

דע לך אחי שהנסיון הגדול ביותר הוא במקום הקדוש ביותר או בזמן הקדוש ביותר.

דע לך אחי שהכהן הגדול היה נזהר מ"קרי" דוקא בימים שקודם לכיפור. עד כדי כך שביום כיפור עתצמו לא היו נותנים לו לישון כדי שלא יראה "קרי".

וכי הכהן הגדול היה כזה תאוותן שביום כיפור - יום שכפרת כלל ישראל תלויה בו - ביום הזה הוא יחשוב על נשים מחשבות תאווה?

ראה שלא היו נותנים לו לעצום את עיניו לרגע?
עד כדי כך?

ובכן - כן.

הטומאה "יודעת" כי זה היום שבו היא הולכת ל"קבל מכה" רצינית והיא עושה את כל מאמציה על מנת להכשיל את המהלך.

למה הדבר דומה?
למה שאמרו חז"ל "כל הגדול מחברו - יצרו גדול ממנו"
כך ממש ככל שהזמן יותר גדול וחשוב - כך הנסיון בו עולה ועולה.

אבל ,,,,,, באותה מידה ממש גם עולים הכוחות. גם בגלל הזמן וגם בגלל האדם. ויש לו- פשוט יש לו את הכוחות להתמודד ולהצליח.

כמו הכהן הגדול כך היו עושים מעצמם כמה וכמה גדולי ישראל הענקיים ביותר. לא היו ישנים כלל ביום הכיפורים מאותו ענין בדיוק.

הבנת את זה - אחי?

אתה יכול!!

הנסיון הזה בזמן הזה מלמד שעד עכשיו הצלחת להביס אותו בהצלחה. זאת אומרת שזה בא דוקא עכשיו כי אתה בסדר ויותר מזה. לכן הוא מחפש להכשיל אותך דוקא בזמן הזה.

אחי ראה מה אמר אלוקים על היצר הזה.
["ואתה תמשול בו"] ופירש רש"י ["אם תרצה - תתגבר עליו"]

הוכחת שאתה מסוגל.
רק אל תיפול לעצבות.
אסוף כוחות.
תתגבר - וה' עמך. גיבור החיל.

שנה טובה
שנה נפלאה
שנה שמחה
שנה של הצלחות
שנה של אמון ובטחון
שנה טובה.

אמן.

***********

בענין הנידוי.

דע לך שאין דבר שעומד בפני התשובה. ואין שערים שננעלו בפני הדמעות. ואין מה שיכול לעמוד בפני הרצון.

לך למקום שעודים התרת נדרים לפני ראש השנה. וובנוסח שאומרים אצל הספרדים כלולה גם התרת נידויים. ראה לעשות כן.

בהצלחה.