שונאים אותי

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/02/02 12:29 כה בשבט התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אצלי בכיתה יש 2 ילדים שלא כל כך אוהבים אותי(שונאים?) אחד מהם כל הזמן יורד עלי ומנסה לעצבן אותי ואני פשוט לא עשיתי לו כלום הוא סתם התחיל איתי ודבר זה מאד מעציב אותי אני ממש מדוכא והשני גם הוא לא פחות "טוב" מהראשון

מה לעשות אני כבר לא יכול אני ממש משתדל להבליג ולא לכעס אבל לא תמיד אני מצליח מה לעשות איתם?

בזמן האחרון(חופש הגדול) התחלתי קצת יותר להתחזק וחברי לכיתה (לא כולם) לפעמים או יורדים עלי או צוחקים עלי או בקיצור לא מתנהגים אלי כמו שהיו מתנהגים אלי לפני שהתחזקתי והדבר גורם לי להיות מתוסכל ועצוב ואני מצד אחד אני רוצה להיות חבר שלהם ומצד שני רוצה להשאר איך שאני(מתחזק) מה לעשות?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה,

מאור היקר!

ראשית, אין ספק שמה שעובר עליך קשה מאוד. לא פשוט להרגיש לא אהוב על ידי חלק מהחברים. זה גורם לתסכול רב ובעיקר מעורר למחשבה: "מה עשיתי?!". מצב לא נורמאלי זה גורם לעצב רב שהרי האדם, מטבעו, שואף לחברה. הוא רוצה להיות אהוב ונאהב.
לכן, קשה מאוד להתמודד עם חברים שמציקים. בה בעת, "התקפלות", ויתור על עקרונות וכו' לא תמיד גוררת הערכה. לפעמים יש מי שמנצל תחושות אלה ומזלזל בהם. ואז, לא רק שלא הצלחתם להשלים, אלא יצרת מצב שבו מזלזלים בך ורואים בך אדם לא רציני המשנה את דעתו במהירות.
נסה לחפש חבר משותף לך ולשני החברים הללו. חבר שינסה לפשר ולקרב. נסה לשוחח עימו ולהסבר לו מה אתה מבקש. כדי הגיע למצב שלא יצחקו עליך, עליך להבהיר עד כמה חשוב לך השלום אך בה בעת, כמה אישיותך מוצקה. הם מפסידים מזה שהם לא חברים שלך.
אל תחשוב שזה קשור במה שהתחזקת! המשך להתחזק ובעז"ה תזכה לחברים רבים.

בברכה,

שי