''שומע תפילה''

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/07/02 19:06 כו בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום וברכה!

האם ב"שומע תפילה" שבשמונה-עשרה מותר לבקש מה שרוצים לפני "כי אל שומע תפילה..." כמה זמן שזה יקח? כלומר חיברתי לעצמי תפילה קטנה שאותה אני נוהגת לומר ויש בה בקשות וזה יכול לקחת לי משהו כמו 5 דק',זה אפשרי או שזה מעין הפסקה? תודה רבה ובשורות טובות, בע"ה.

תשובה

ב"ה

שלומות

ברמה העקרונית ולרוב הדעות מותר להוסיף בתפילת שמונה עשרה במקום זה בקשות אישיות ללא גבול. עייני בסימן קיט' סעיף א' ועוד. ושם המשנה ברורה כתב שמותר לבקש בקשות עתידיות כגון שלא אהיה חולה וכו'. וכל זה איננו מוגבל בזמן, באורך וכו'.
אבל מענין שמצאתי בספר "Gרוך השולחן" שאוסר להוסיף תפילה באופן קבוע. לדעתו יש בזה מעין חוצפה שאדם חושב שהתפילה שכנסת הגדולה תקנו אינה כוללת הכל עד כדי כך שמוסיף תפילה משל עצמו בקביעות,
ולכן, אם את רוצה לבקש בקשות שונות, מותר אבל אם את רוצה להוסיף תפילה אישית קבועה תוכלי להוסיף אותה בסוף התפילה.

בברכה,

שי