שוטר תנועה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/08/03 12:06 ז באב התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

חבר שלי משרת במשטרת התנועה והוא בחור דתי. מחייבים אותו לצאת למשמרות בשבת וכן לכתוב דוחו"ת לנהגים. האם יש לו איזה התר לסמוך עליו ? הוא מנסה לעבור למקום אחר במשטרה שם לא יצטרך לעבוד בשבת אולם מפקדיו כולל הרב המשטרתי המחוזי לא מוכנים לסייע לו.

מה עליו לעשות ?

תשובה

היתר שוטר תנועה בשבת הוא יותר פשוט מכל שוטר אחר. זה ברור לחלוטין שאם לא יהיו שוטרי תנועה על הכבישים בשבת תגרום להרבה תאונות ולהרבה הרוגים בכל שבת.

נוכחות שוטרי התנועה מורידה באופן מוכח את ההרוגים. ועל כך מגיע להם ברכה גדולה.

ומכאן שהנסיעה שלו היא לצורך פיקוח נפש.

אבל....

צריך לדעת להבדיל בין נסיעה הכרחית ובין נסיעה שאין בה צורך - למשל להקפיץ אותו לבית אחרי העבודה. או לעצור באיזה מקום לנוח ולשמוע חדשות. כל אלה אינם בגדר הפיקוח נפש ודומיהם. לכן צריך חברך לשבת עם רב מוסמך שמכיר את הבעיות ורוצה לפוטרם אחד לאחד.

ויש לבחור היטב את הרב כיון שיש רבנים שלא רוצים להתעסק עם כל הבעיות הקטנות הכרוכות בזה וחושבים לאסור את הכל.

בהצלחה