שהייה בין בשר לחלב

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 11/05/02 17:59 כט באייר התשסב

שאלה

האם יש הבדל בין אכילת בשר לאכילת עוף (בזמן שצריך לחכות עד אכילת חלב)?

תשובה

האמת היא שהפוםקים אינם מזכירים כלל וכלל שיטה כזאת,ולענין הזה של שהייה בין בשר לחלב אין הבדל בין בשר בקר/צאן לבין בשר עוף או הודו.
ויש בזה שתי שיטות בשו"ע יור"ד פט:א

א. שו:ע-שש שעות
ב. רמ:א- שעה אחת

וכל הםפרדים וכמעת כל האשכנזים נוהגים לשהות שש שעות בין בשר לחלב. (כדברי הש:ך שראוי לעשות לכל מי שיש לו ריח תורה.
אלא ש'ש עוד שני מנהגים:
יוצאי הולנד נהגו לשהות שעה אחת כפםק הרמ”א
חלק מיוצאי גרמניה נהגו לשהות שלש שעות (למרות שדעה זו אינה מוזכרת בשו”ע היא כן מוזכרת ברבנו ירוחם)