שהיה עם הארוסה3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/04/02 12:47 כב בניסן התשסב

שאלה

ב"ה

האם מותר לשהות בבית משודכת בשבת, על מנת להכיר את הוריה?

תשובה

בס"ד

מותר לבא לבקר את המשודכת בשבת בתנאי שאינך ישן בבית אחד עם המשודכת.
אתה יכול לישון בבית חברים וכד'

ועיין עוד בשאלה ובתשובה המצורפת

-----

1. האם יש הגבלה על מספר השעות שמותר לי לדבר בטלפון עם ארוסתי?

2. האם יש הגבלה על מספר השעות שמותר לנו להיות יחד?

3. שאלתי קודם לגבי בית סמוך ברשות המשפחה - אם מותר לי לישון שם. רציתי רק להבהיר שמדובר במרתף של הבית, אבל כאמור - יש לו כניסה נפרדת, חוזה נפרד, ואפילו תיבת-דואר משלו. אין שום גישה מתוך הבית למרתף הזה. אז שוב - האם מותר לי לישון שם?

-----
תשובה

בס"ד

1-2 "אל תרבה שיחה עם האשה". באשתו אמרו - קל וחומר באשת חבירו.
יש אומרים שבארוסתו אין איסור ויש חולקים. והאמת היא שלפי דעתי יש לחלק ולומר כך.
כל עוד לא החלטתם - אפשר להרבות ואולי רצוי בגבולות הצניעות.
אחרי שהחלטתם - כל רגע מיותר. אלא אם כן יש קצת ספיקות קטנים
(ולמי אין? רק לכמה ברי מזל מיוחדים במינם).
ברור לחלוטין שזה כיף לא נורמאלי להאריך בשיחות בימי האירוסין עד אין קץ. אבל,, אפשר לעשות כן אחרי החתונה אם יש צורך לחזק את הקשר. ובכלל הקשר של חיים הוא יותר חזק מהקשר של השיחות.

עוד סוד אגלה לך והוא כי לימוד משותף מקשר יותר בין הנפש הרוח והנשמה. הרבה הרבה יותר משיחה על דה ועל הא.

3- נראה לי שמותר. אם זה לא מעורר בך הירהורים אסורים.