''שהחיינו'' בימי בין המצרים

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/08/02 22:28 ה באלול התשסב

שאלה

האם ספרדים נוהגים לברך "שהחיינו" בימי בין המצרים?

תשובה

למרות שספרדים נוהגים את עיקר מנהגי האבלות רק בשבוע שחל בו תשעה באב, מכל מקום אף הם נוהגים שלא לברך "שהחיינו" בימי בין המצרים (היינו, מי"ז בתמוז) על פרי או על מלבוש חדשים (שו"ע או"ח תקנא,יז), שהרי איך נאמר "שהגיענו לזמן הזה", וזמן זה הוא זמן פורענות?!

לדעת האר"י הקדוש (שער הכוונות) אין מברכים שהחיינו אף בשבתות של ימי בין המצרים. לדעת החיד"א (חיים שאל סי' נד) גם בשבת בי"ז בתמוז, אף שהצום נדחה, מכל מקום אין מברכים שהחיינו אפילו לא בליל שבת. אמנם לדעת מגן-אברהם (ס"ק מב) אף לאר"י מברכים שהחיינו בשבת זו.