שהחיינו בהולדת תאומים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/01/02 15:37 ג בשבט התשסב

שאלה

אני עומדת בע"ה ללדת תאומים- בן ובת. כיצד עלי לברך לאחר הלידה? על שניהם? על כל אחד בנפרד? על מי קודם?

תשובה

ספרדים מברכים בדרך כלל בשעת הברית. ואז תגידי לבעלך לכוון על שני התאומים.
אם את רוצה לברך. ברכי על שניהם יחד, אבל יש לנו בדרך כלל שאלה כמעט בכל ברכות שהחיינו מתי לברך.
גם כשאדם מתמנה לתפקיד חשוב. גם כקונה מכונית וכד' מתי לברך?
גם כאן מתי לברך האם בלידה, או בשעה שיוצאים מבית חולים או בשעת הבשורה? לכן נהגו בכל מקרה כזה לקנות בגד חדש לברך עליו שהחיינו ואז לכוון על הדברים המשמחים האחרים.
כך עושים בשעה שנכנסים לדירה חדשה. כך עושים בשעת חתונה שמברכים על טלית חדשה.