שבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/08/02 21:24 טז באלול התשסב

שאלה

האם מותר לעשות מלאכה בזמן שבין הדלקת נירות לבין השקיעה?

תשובה

ב"ה

גם על בנים להוסיף מקודש לחול וזמן תוספת שבת הוא מעט לפני השקיעה. ולכן מי שלא מדליק נרות ויש לו צורך יוכל לעשות מלאכה עד זמן מועט לפני השקיעה.

הסיבה שמקבלים את השבת עשרים ד' לפני כניסתה היא כדי לצאת ידי חובת כל הדעות ולכן, לכתחילה לא נכון לעשות מלאכה בין הלקת נרות לשקיעה. מנסיוני היתר גורף עלול להוביל לתקלות ולאיסורי תורה. ולכן רק במקום צורך מותר.

בברכה,

שי

נ.ב

בשל עומס השאלות מתנצל על הזמן הרב שהמתנת. מקווה שהתושה עדיין אקטואלית.

שי