שבת דחוף

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/09/02 11:26 כו באלול התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד מעלת הרבנים

שאלתי לגבי יהודי עתיר נכסים המיתגורר בחו"ל

ומעוניין לפרסם נדל"ן

מכירה ושכירות בעיתונות מקומית מגזין הנדל"ן מיתפרסם רק בשבת. כמובן שאותו יהודי אינו מקבל שום פניה או הודעה טלפונית המיתקבלת בשבת

האם מותר? יורינו ושכרו כפול מין השמיים

אשמח אם כבוד הרב יצרף מקורות ונימוקים לתשובתו

תשובה

משה שלום,
אינני מבין מה הסברא לאסור,אולי השאלה אם אין כאן איסור הנאה ממלאכת שבת שהרי כל מלאכה שנעשית ע"י ישראל,או אפילו ע"י גוי והיא לצורך ישראל אסור להינות ממנה בשבת.זה אינו שכן ציינת שהיהודי אינו מקבל פניות או הודעות בשבת.
ועוד,יש להניח שמדובר במקום שרובם נוכרים והמגזין נכתב בשבילם.והגמרא(שבת קכב,ע"א)אומרת:"עיר שישראל ונכרים דרים בתוכה והיתה בה מרחץ המרחצת בשבת,אם רב נכרים-מותר לרחוץ בה מיד(במוצאי שבת),אם רוב ישראל-ימתין עד שיחמו חמין.
לאור זאת מותר לו לפרסם על מכירת נדל"ן במגזין המתפרסם בשבת.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני