שבירת כוס זכוכית בחתונה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/04/02 15:47 כה בניסן התשסב

שאלה

מעוניין אני לדעת מהם המקורות של המנהג של שבירת הכוס זכוכית בחתונה מהם המקורות מהראשונים ועד האחרונים כמה שיותר מקורות

תשובה

ב"ה כ"ט ניסן תשס"ב

לאלעד שלום!

המנהג של שבירת הכוס מופיע ברמ"א אורח חיים סימן תק"ס סעיף ב' ובאבן העזר סימן ס"ה סעיף ג'. בביאור הגר"א באבן העזר מציין מקור למנהג מתוספות מסכת ברכות דף ל"א עמוד א' ד"ה אייתי, שכתבו כך על הספור בגמרא על מר בר רב אשי ששבר כוס בחתונת בנו. המנהג מופיע גם בראשונים נוספים.

עיין במקורות נוספים בספר נשואים כהלכתם של הרב אדלר בחלק א' מעמ' שע"ז - שפ.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת