שבויים ונעדרים

חדשות כיפה הרב בני לאו 21/04/02 12:34 ט באייר התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרב שליט"א לגבי ה-3 חטופים: עדי אביטן עומר סעוד ובני אברהם האם צריכים להגיד אליהם תפילה או שהם נחשבים לא עלינו למתים כל אחד אומר משהו אחר יש שפילו כאלה שמחלקים דפים ועליהם כתוב תפילה אליהם אז צריך להתפלל או לא פשוט אני תמיד מזכיירה בתפילה שמות וארצה לדעת אם אפשר להזכיר אותם

תשובה

לעדי שלום
הרבנות הראשית לצה"ל בהתיעצות עם הרבנים הראשיים לישראל ועם עוד גדולי תורה, הכריזה עליהם כעל חללי מלחמה, היינו כעל מתים. זוהי הכרעה קשה אך לאחר קביעה זו אין לנו רשות לערער עליה, וצריך לעבור משלב הציפיה לשלב הגעגוע.
בברכה
בני לאו