שאלת רב

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/03/02 10:55 יא בניסן התשסב

שאלה

שלומות!

הנושא: שאלת רב

ברשותך יש לי שתי שאלות בנושא:

1.כמה אמת יש בדבר 2.והאם דבר זה נכון לעשותו?

אני מדברת על משהו בסגנון: "ספר לי מה העתיד צופן לי, האם להתחתן או לא?" וכו'.

שאלתי היא: האם אני לא אמורה להפעיל את השכל שלי בעצמי?! ולבחון דברים דרך העיניים שלי?!

תודה

תשובה

ב"ה י"ב ניסן תשס"ב

לשרה שלום!

רב הוא לא מגיד עתידות ולהבדיל אינו נביא. רב אמור להיות תלמיד חכם בעל מידות נעלות ומלא בתורה. ולכן ישמקום ללכת ולהתייעץ עם רב גם בנושאים שאינם הלכתייים מובהקים, מתוך הנחה שיכול לתת כוונים שלא חשבת עליהם או הדרכה מתוך התורה כיצד לנהוג בשאלה שאת מפנה אליו.
ברור שכל אדם חייב להשתמש בכלי החשוב ביותר שקיבל מהקב"ה והוא ה"שכל", ההתיעצות עם הרב אין תפקידה להחליף את ההכרעה האישית של האדם בסופו של דבר.
גם הבחירה של הרב המתאים לאותו אדם היא בחירה שכלית, וממילא גם קבלת דבריו בסופו של דבר חייבת לבוא מתוך שכנוע פנימי באמיתתם.

בברכת הצלחה בעל מעשה ידיך

בניהו ברונר

צפת