שאלת חכם על אמצעי מניעה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/03/02 16:38 יג בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב,

אמצעי מניעה שאין בהם איסור שז"ל ומהדין גם לא ביטול מצוות פרו ורבו היות והשימוש בהם נעשה ע"י האישה.

ידוע לי כי השימוש בהם מותר בשאלת חכם.

ברצוני לשאול.

1. מה המקורות לכך שיש צורך בשאלת רב, הרי מהדין משמע שאין בהם שום איסור.

2. האים יש צורך בחכם המתמחה בהלכות מסוימות (כמו ראיית כתמים) או שזו בעצם שאלה השקפתית.

תשובה

בס"ד

1- צריך שיקול דעת חיצוני ומורכב שהרי יש מצוות פרו ורבו, ומצוות "ולערב את תנח ידיך". והמצוה הזאת נקראת בגמרא "מצוה רבה" כיון שהעולם נברא לצורך כך. "לא תוהו בראה - לשבת יצרה" וכל אומה שזילזלה בהלכה זו הלכה ונמחקה מהמפה העולמית. וכל מי שחיזק את המצוה הזאת - הצליח.

התשובה מורכבת מהרבה דברים כגון
חוסן נפשי של האשה
ורצף לידות
ומצב הילדים
והעזרה שבעל מושיט
ומצב כלכלי
ומצב ההורים
ועוד הרבה גורמים שקשה לאדם לשקול אותם לעצמו כשהוא חלק מהדברים הנשקלים במאזנים.

2- לא כתמים אלא הכרת כל צדדי ההלכה המוזכרים לעיל ועוד אחרים. הכרת המציאות. ועוד חשב מאוד שיהיה אדם שהוא ירא הוראה ולא קל דעת בנושאי הלכה.