שאלת גשמים בארץ ובחו''ל

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 02/07/02 12:56 כב בתמוז התשסב

שאלה

מתי מתחילים לשאול על הגשמים, בארץ ובחוץ לארץ? ומה יעשה אדם מארץ ישראל שנמצא בחו"ל בתקופת הביניים?

תשובה

בני ארץ ישראל מתחילים לשאול על הגשמים מליל ז' במרחשון; בני חו"ל מתחילים בתפילת ערבית 60 יום לאחר תקופת תשרי, דהיינו בליל ב' בטבת.

בני א"י בשהותם בחו"ל בתקופת הביניים (ז' בחשון - ב' בטבת), או בני חו"ל בשהותם אז בא"י, יש אומרים שאם השאיר אשה ובנים במקום מוצאו, והוא צריך לפרנסם, ישאל לפי המקום בו נמצאים אשתו ובניו. אך יש אומרים שהדבר תלוי בשאלה מתי בדעתו לחזור. כל זאת בתפילה בלחש. אולם אם עובר לפני התיבה, יתפלל בחזרת התפילה כאנשי המקום.