שאלות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/07/02 16:01 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

הרב שלום.

אחרי די הרבה התלבטויות החלטנו לצאת למחנה (הבנו את הטיעון של הרב לגבי המחנה והסכמנו איתו) אז קודם כל תודה רבה על התשובות, ועכשיו יש לנו כמה שאלות:1. מותר לזרוק\להניח על הרצפה תיק שיש בתוכו סידור? 2.אם שותים מים כל המסלול, צריך לברך כל פעם או שאפשר לפטור בברכה אחת? 3. בשבת הרי אסור לברור, איך אמורים להוציא דברים מהתיק? 4. מה יש לרב להגיד לגבי ישיבה של בן ליד בת באותו מושב באוטובוס?

תודה מראש..

תשובה

1.מותר להניח על הרצפה או האדמה תיק שבתוכו, סידור או תפילין.
2.יברך שהכל בפעם הראשונה ויכוין לפטור את המים שבמימיתו או את המים שימצאו לו בדרך. אבל אינו יכול להתכוין לפטור מים שאינם לפניו אם לא יודע שימצאם בדרך (שו"ע סימן רו, ה). ברכה אחרונה יברך בסוף כל השתיות.
3.זה לא בורר.
4.בן צריך לשבת ליד בן ובת ליד בת וכן בנים קדימה ובנות לאחור.