שאלות הלכתיות למקובלים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/02/02 04:33 י באדר התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב,

ידועים סיפורים רבים על גדולי הדור וצדיקים רבים-שכאשר באים אליהם בשאלות מסויימות הם עונים אם כן לעשות כך, או לא לעשות כך,

וכמו הרבה סיפורי צדיקים, רואים שתשובת הרב היא "הצילה" את האדם.

שאלתי היא, האם צדיקים אלו שכאשר הם כנראה, רואים את תשובתם ברוח בקודש שבהם, לא פוסקים הלכה לשואלים- משמיים? והרי זה "לא בשמיים היא"?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

לא בשמים היא אבל יש כאן הרבה סייעתא דשמיא וזה בא בכלים של הלכה.

ראיתי פעם ששאלו רב חשוב על עובר שלא מגיב בבטן אימו, והרב ידע בדיוק את התאריך שבו העובר נפטר בבטן אימו עד כדי יום מדויק.

לאשה אמר הרב שהיא צריכה אישור שרופא נסוף לקביעת הרופא הראשון שהתינוק מת

לשאלת אחד מהתלמידים ענה הרב שעונים על פי כלים הלכתים ולא על פי רוח הקודש.