שאלות באמונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/12/01 18:08 ב בטבת התשסב

שאלה

שלום

אני בן ארבעים נשוי אב לארבעה.

אמונתי אובדת לי במהירות עצומה.

בעצם אני עובד את ה רק מתוך פחד ושגרה.

הבעייה שככל שניסיתי להתקרב חזרה הרגשתי שאין עם מי לדבר...

אינני רוצה לכפור אך המצב הולך ומסתבך.

מה עושים??

תודה אליעזר ירושלים

תשובה

בס"ד

שלום שלום

אתה כותב על שאלות באמונה המביאות לך פחד. שמע לי. אל תפחד לשאול את השאלות הקשות ביותר. שאל למישהו שאתה מאמין לו. שדובר אמת. למישהו אמין. שאל ביושר, בלי פחד.
כשאתה מקבל תשובה חשוב עליה היטב לפני שאתה מקבל או דוחה אותה. אל תפחד להרהר בקול, לשאול שנית, לבדוק טוב.
מה שסגור - תסגור. אל תפתח שנית שאלות שכבר סגרת. כך לא תוכל להתקדם.
לך צעד אחר צעד. לכל דבר יש תשובות אמיתיות. תשובות שמרגיעות אותך עד הסוף. חפש אותם ותמצא. לך עם זה.
שאל ושאל ושאל. כך רק תוכל להתקדם באמונה.
דע לך שהזמן הזה שבו באות כל השאלות הגדולות ואיתם הנפילות. זה הזמן של כל העליות הגדולות. אם רק תנצל את המצב הזה שלא לטייח ולשקוע בעצבות, בפחד - תוכל להתקדם באומץ - כך רק תרויח.
הרבה תשובות מתבררות רק אחרי תפילה גדולה. הרבה תשובות באות אחרי טבילה במקוה. כן מקוה מטהר את הגוף ומטהר גם את המחשבה.
בתקופת הבירור הזאת תזהר לא ליפול לחטאים - הם המסתירים הגדולים ביותר של האמת. הם מבלבלים את השכל ואת הרגש הם מונעים ממך לשקול דברים בטהרה. אם כבר נפלת - צא מהם. לפחות בתקופת הבניים בתקופת הבירור.
עד שיגיעו התשובות שיניחו את דעתך אל תכנס ללחץ. תרגע ותזהר לא לעשות מעשים שקשה להחלץ מהם. אל תשבור כלים - שמור על המסגרת. לא מתוך פחד אלא מתוך אחריות.

בהצלחה!!

אם תרצה תוכל תמיד לחזור ולשאול שאלות יותר מפורטות.