שאלה נוספת

חדשות כיפה הרב אייל קרים 14/09/02 20:29 ח בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב, שלום!

בעניין ספר תורה, שכותבו מין- האם גם מוסלמים נחשבים לעובדי עבודה זרה? מה באשר לאנשים נטולי דת (מנישואים מערובים, למשל, שאין להם זיקה דתית)?

בוסף, מה עלינו לעשות? האם מותר לגשת לכנסיות ולקחת את הספרי םשלהם ולשרוף אותם? הרי זה יהיה חוסר כבוד...ולא נרצה שיפנו נגדנו ויפגעו בספרינו?

מבית ספרי לקחו פעם תלמידים לסיור בעקבות הדתות, וביקרנו בבית כנסת, במסגד ובכנסיה. אז בכנסיה התפרעו כמה מן התלמידים, קרעו ספרים ופגעו בחשיבות הבניין לאנשים המתפללים בו. האם זה מותר?

תשובה

מוסלמים אינם נחשבים לעובדי עבודה זרה, לכן אין איסור להיכנס למסגד. לכנסיות אין להיכנס על-מנת להשחית, משום איבה, וחשש שהדבר יביא לפגיעה ביהודים בעולם.