שאלה בהלכות נידה - לנשים בלבד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/06/02 09:50 כב בסיון התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

לפני כחודשיים אשתי ילדה, במשך כ-6 שבועות היא דיממה ועשתה "הפסק טהרה". לאחר 5 ימים נקיים שוב דיממה 4 ימים. בערב שבת האחרון ניסתה לעשות "הפסק" ללא הצלחה, במוצ"ש הצליחה.

שאלתי היא האם יש היתר שהיא תוכל לטבול לפני שבת הקרובה (דהיינו פחות מ-7 ימים נקיים).

(אין לי מייל לכן אודה לאם הרב יוכל לפרסם תשובה באתר)

תשובה

בס"ד

אין דרכנו לפרסם באתר שאלות מעין אלו, אבל כיון שאין לך אימייל, אני סומך על בגרותם של הגולשים הצעירים שלא יכנסו לשאלה זו עד שיגיע זמנם או עד שילמדו הלכות אלו.

בכל מקרה כשיש צורך להורות הלכה למעשה - לא חוששים מפרסום כזה, כמו שהתורה בעצמה כותבת וקוראים בתורה מפורש.

לעצם שאלתך - אין שום היתר לטבילה לפני שיש שבעה נקיים של ממש. ולכן אם ה"הפסק טהרה" היה במוצאי שבת קודם השקיעה - הטבילה תהיה במוצאי שבת.

אם המצב שתיארת ימשיך, כדאי שאשתך תבדוק אולי הדימום הוא מפצע, שבדרך כלל הוא טהור.