שאלה בהלכות ייחוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/02/02 05:10 כד בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א - שלומות ואור.

יש לי בן דוד רווק שאני ואשתי מקרבים אותו לתורה (הוא מסורתי שומר שבת) וגם מחזקים אותו מבחינה נפשית ורוחנית בעקבות משבר שהיה לו לאחרונה.

לאחרונה הוא נמצא איתנו די הרבה - מתארח אצלנו בשבתות וגם מגיע לפעמים באמצע השבוע

קרה לפעמים שהוא ישן אצלנו בלילה ולמחרת היום הוא נשאר אצלנו בבית יחד עם אשתי (מלווה בתינוקת בת חצי שנה וילד בת שנתיים) ואני הלכתי לעבודה הנמשכת כ - תשע / עשר שעות ונמצאת במרחק של רבע שעה נסיעה.

סמכנו על ההלכה האומרת שאם הבעל נמצא בעיר אימתו עליהם ואין איסור ייחוד. אך ליבנו לא היה שלם עימנו בחוששנו לעשות מצוה הבאה בעבירה וחזרתי שוב לבדוק ההלכה ומצאתי באחת מתשובות הרב באתר כך:

"(ט) אשה שבעלה בעיר אין חוששין להתייחד עמה מפני שאימת בעלה עליה. ואם היה ליבו גס בה כגון שגדלה עמו או שהיא קרובתו או אם קינא לה בעלה עם זה - לא יתייחד עמה אע"פ שבעלה בעיר:"

במקרה דידן האם זה מותר או אסור.

תודה ויישר כח

תשובה

באופן חד פעמי – מותר
באופן קבוע – אסור
לכן עודדו אותו למצוא עבודה ובת זוג בהקדם. כמו כן תרגיל את אשתך להיות בחוץ כשהוא נמצא בבית או להיות בחדר סגור.
בקיצור – לא לתת לו הרגשה רעה, אבל לא להיות איתו קבוע בבית וכל זה בגלל שלאט לאט עלולים להוצר קירבות שאינן בריאות ואע"פ שאשתך תזהר מזה מכל משמר – הוא עוד לא ביהדות ויצר הרע כוחו גדול ולכן צריך להרחיק ככל שניתן.