שאלה באתר דתיים חילוניים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 25/03/02 02:05 יב בניסן התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום.

נשאלה שאלה באתר דתיים חילוניים (וואלה). בקשר לכך שאחרי שמשה רבינו ירד מהר סיני הוא קרא להרוג את אלה שעברו עבירה בעשית העגל.

זאת השאלה:

אם אני היתי שם והיו מאיימים עלי, לא היה שווה לי להתנגד, שיאמינו באל הזה או השני מה זה כבר משנה .

מי בכלל ירצה להלחם בגלל איזה עגל זהב .

השאלה איך זה שאל כל כך אדיר, וכל יכול, מגיע למצב כזה עלוב, שאפילו אחרי הופעה כל כך מרשימה שלו, אף אחד לא מאמין לו אלא באיומים .

להלן הקישור לאתר

http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object

תשובה

ב"ה י"ג ניסן תשס"ב

הקב"ה לא זקוק לאמונה שלנו בו. האמונה היא לטובתנו על ידי האמונה אנו מתקרבים אליו ומתקרבים אל השלמות. האיומים קיימים אם אנו מתרחקים ממנו אנו מתרחקים מן הטוב וממילא פוגעות בנו הרעות. במיוחד עם ישראל שהם בנים של הקב"ה כשעולים עולים עד לכוכבים וכשיורדים יורדים עד לעפר, ולכן נמשלנו גם לכוכבים וגם לעפר.

בברכת חג כשר ושמח

בניהו ברונר

צפת