רפואה או תלמוד תורה2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/01/02 16:03 כה בטבת התשסב

שאלה

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א

שלום רב

מודה לך על תשובתך המפורטת אך ברצוני לחדד יותר את שאלתי האם רופא לאחר שסיים מישמרתו בבה"ח האם הוא צריך לעיין בסיפרות מקצועית על מנת להרחיב את הידע המיקצועי או שעליו ללמוד תורה הגם שזה יגזול ממנו זמן שבו ילמד פחות רפואה מיתנצל מראש על טירחתו של הרב

מודה לרב ממני חכמון משה איטליה

תשובה

בס"ד

שלום

צריך להקדיש זמן גם לזה וגם לזה.
זאת אומרת אי אפשר שיקדיש כל זמנו לרפואה ולא יקדיש לנפשו ורוחו, ואי אפשר שלא ישתלם כלל, צריך הוא להעריך את זמנו הפנוי אם מעט ואם הרבה, מעט ממנו יקדיש להשתלמות ורובו ללימוד תורה.
ואם יש לו בעיה מוגדרת הצריכה פתרון - יקדיש לה את הזמן שצריך להציל חיים וכד'.

ברכה והצלחה