רפאינו

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 20/08/02 23:45 יב באלול התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

שאלתי היא - האם בברכת רפאינו כשאני מתפללת על יחידים אם מספרם עולה על 10, בקיצור אם יש רשימה של חולים שאני מתפללת עליהם, וזה לוקח לי קצת זמן לומר את שמותיהם, האם מותר לי להתעכב על-כך זמן ממושך או שיש פה משום הפסק?

או שעדיף שאטומר רק "על כל חולי עמך" ולהמשיך בתפילה?

תודה.

תשובה

שלןם וברכה,
לא מצאתי בשו"ע או בנושאי כליו המרכזיים הסתייגות ביחס למספר החולים עליהם מתפללים. הפוםקים כתבו שיש להזכיר את שם החולה כאשר מתפללים עליו שלא בפניו.
אמנם ישנה הסתייגות מסגנון תפילה שיהיה בלשון רבים מה שיכול להיראות כשנוי ממטבע שקבעו חכמים בברכות דבר שיש להימנע ממנו.