ריקוד של החתן לפני הכלה לפני החופה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 23/06/02 16:14 יג בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב השלום והברכה

שאלתי היא בקשר לליווי הכלה לחופתה ?

ברוב החתונות שנכחתי בהם החתן חכה לכלה תחת החופה אם ההורים המלווים אותו.

וכל זה בכדי לכבד את כלתו שלא תחכה לו אלא הוא לה.

שאלתי היא, האם יש בעיה מסוימת שאני ארקוד / אנגן לפני כלתי בזמן שילוו אותה לחופה ולא אחכה לה תחת החופה בזמן שהציבור מלווה אותה ?

בכבוד רב

עדו.

תשובה

ב"ה כ"ג תמוז תשס"ב

לעדו שלום!

לפני החופה הכלה אינה ארוסתך כיון שעדיין לא קידשת אותה לך לאשה, ואינה אשתך כיון שעדיין לא נכנסה לחופה, ולכן אתה עדיין אינך מחוייב לשמחה. החיוב שלך לשמחה יתחיל רק אחרי החופה.
ריקוד לפני המיועדת להיות אשתך קיים בו חוסר צניעות ולכן אין זה מן הראוי שתנהג כך.
האורחים משמחים את הכלה על מנת שתכנס לחופה בשמחה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת