ריקודים ללא מחיצה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 06/08/02 23:41 כח באב התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום

א. האם מותר לרקוד בחתונה בה יש שני מעגלים, אחד של בנים ואחד של בנות, כאשר בינהם אין מחיצה.

ב. האם יש הבדל בדין לבן/בת?

ג. אם מותר, אז האם זה רק בחתונה, ששם זה על מנת לשמח חתן וכלה?

תודה מראש

תשובה

שלום יאיר,
כתב אור החיים הקדוש(ויקרא יח,ג):"כי ידוע הוא שכל המצוות שציווה הקב"ה לעם ישראל הן מצוות שיכול האדם לעמוד בהם ויטה עצמו אל הרצון לעשותם,מלבד מצוות פרישת העריות שהוא דבר שנפש האדם תאב וחפץ לעשותם.
ולא יוכל האדם להרחיק עצמו מהם אם לא הרחיק עצמו משני דברים והם הרהור וראיית העיניים,ואם באלו לא יעשה אין אדם שליט ברוח זה לכלותם מהם".
ומי יפסוק ויתיר ריקודים ללא מחיצה כשהצופה בהם עובר על איסור של "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם".
מלבד זאת הדבר מביא להרהור עבירה ו"הרהורי עבירה קשים מעבירה"(יומא כט ע"ב).
ובספר החינוך (מצווה קפח) כתב:
"שלא יעשה האדם שום דבר בעולם המביאו לידי הרהור בנשים,לא במעשה ולא בדיבור,ואעפ"י שהוא מוצא עצמו חשוק התאווה קצת,לא יאמר כיון שאני מוצא עצמי כן,מה איכפת אם אסתכל בנשים,כי יודע אני בעצמי שלא יתעורר יצרי בכך,שהרבה אמרו כן ונכשלו".
לפיכך אסור להיות נוכח באולם כשהבנות רוקדות ללא מחיצה.
איסור של "ולא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" חל על גברים ועל נשים כאחד.
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני