ריקודים בחתונה מבלי מחיצה

חדשות כיפה הרב שי פירון 12/04/02 09:39 ל בניסן התשסב

שאלה

שלום הרב!

רציתי לדעת מה לעשות בעניין מסויים-

חברה טובה שלי מתחתנת עוד חודש , בהתחלת הריקודים תיהיה מחיצה אבל אחרי זה יורידו אותה - אני יודעת שיש איסור לרקוד בלי מחיצה , אבל בשבילי לשמח כלה - זו אחת המצוות החשובות שיש , כבר הודעתי לחברה שלי שכנראה אוכל לרקוד רק בהתחלה והיא ממש נפגעה ונראה שהיא לוקחת את אישית - היא כבר ציינה לפני שאין הרבה בנות שירקדו לה -

מה עליי לעשות אני ממש בדילמה -

בתודה.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אכן, את צודקת. זו בעיה חריפה. אין בידי אפשרות לפרט את המקורות השונים בענין. ובעיקר יש לדון אם האיסור ההלכתי הוא עלייך או שמא על המסתכלים. זה מעבר לצניעות הטבעית והפנימית היוצרת אצל כולנו בושה ורצון להסתיר את עצמנו. אם מדובר בבקשה של הכלה, וכל האוירה היא אוירה של שירי קודש, ואין די בנות שיעשו זאת, תוכלי לרקוד והשתדלי מאוד לרקוד במעגלים הפנימיים.
אבל אם יש דרך לדבר על לבה שתהיה מחיצה ולו חלקית, "הנה מה טוב". אבל, אל תמנעי מלשמח אותה. חפשי דרך מבלי לפרוץ את הגדרים החשובים הללו.

בברכה,

שי