ריסוס צבע על תמונות לא צנועות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 20/05/02 08:37 ט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א השלום והברכה.

הנני תושב ירושלים, ולאחרונה מתפשטת תופעה חסרת תקדים, והיא: פרסום של תמונות בלתי צנועות בתחנות האוטובוסים ובשלטי החוצות.

ושאלתי היא: האם כאות מחאה ראוי לרסס בספריי צבע את התמונה, בכדי להסיר את המכשול מקרב העם, ואם לא, כיצד צריך להתייחס לבעייתיות זו?

תשובה

בס"ד

רסוס בצבע הוא מעשה לו חוקי. גם הצבת המודעות היא לא חוקית וגם לא מוסרית. בכל מקרה ריסוס נגד החוק הוא מסוכן לך.
לא כל כך ברור אם זה יעיל או לא. לפעמים זה מביא תגובות של,, דוקא.

אבל אם תדביק על לוח המודעות מודעת נייר המודבקת בסרט דביק בסגנון "מודעה זו מכסה על תמונה לא צנועה".
לא יותר!!
רק זה!!
זו תהיה פעולה שתביא הרבה יותר תועלת וכבוד.
יראו שאתה חס על ממונם של אחרים.
יראו שאתה מוכן להוציא כסף מכיסך לשם אמונתך.
יראו שאתה פועל במחשבה ובתכנון ולא מתוך דחף.
והעיקר.
לא יוכלו לתבוע אותך לדין.
ואז תוכל לעשות כן בהרבה מקומות - זה חוקי.

נכון שיהיו כאלה שיורידו לך את המודעה.
אבל גם צבע בסוף מורידים וממשיכים בפרסום התמונות.
לעמת זאת פעולת מחאה כזו או דומותיה היא לדעתי הרבה יותר יעילה מריסוס צבע.

בכל מקרה - בהצלחה.