ר''ח שחל בשבת פרשת החודש

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 04/07/02 07:09 כד בתמוז התשסב

שאלה

כמה ספרי תורה מוציאים ומהו סדר הקריאה בהם?

תשובה

מוציאים 3 ס"ת: בראשון קוראים 6 עולים בפרשת השבוע (תזריע), בשני - קריאת ר"ח בפר' פנחס "וביום השבת" עד "יעשה ונסכו", ובשלישי - בפר' בא "החודש הזה לכם".

ספרדים: לאחר הוצאת 3 ס"ת (לפני הולכתם לתיבה) אומרים "מי לא יראך". חצי קדיש שלאחר קריאת התורה אומרים לאחר הספר השני וגם לאחר הספר השלישי (ואם עלו לפר' תזריע יותר מ6- - גם לאחר ספר זה). להפטרה (יחזקאל מה,יח - מו,טז) המסתיימת במלים "עולת התמיד" מוסיפים פסוק ראשון ואחרון של הפטרת ר"ח החל בשבת, "השמים כסאי".

אשכנזים: אומרים חצי קדיש רק לאחר הספר השני, ולאחר שהניחו על ידו את הספר השלישי; ויש המניחים אז על התיבה את כל שלושת הספרים. ההפטרה: (יחזקאל מה,יח - מו,יח), המסתיימת במלים "איש מאחוזתו".

נוהגים לומר החל משבת ר"ח ניסן ועד י"ג בו, בכל יום, פרשת קרבנות הנשיאים דבר יום ביומו.