רגש

חדשות כיפה הרב שי פירון 25/07/02 14:06 טז באב התשסב

שאלה

אני מרגישה צורך עז להתחתן ולכן אני מחפשת דרך האינטרנט.אני לא מרוצה מזה וגם לא הוריי.אני בת 19.

איך מגברים על ההרגשה של הבדידות והרצון להתחתן?

אודה לך אם אקבל תשובה מהירה.

בברכה שני.

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני לא משופע בעצות.
יש דבר אחד שאני יודע שלא עושים. לא מכירים דרך האינטרנט.
זה מסוכן! זה הרסני!
בעיקר - זה לא מביא בחשבון את הדבר הבסיסי ביותר בכל מערכת יחסים - יצירצ קשרים אישיים בין אנשים.

אבל, אני רואה עוד בעיה:

אני לא חושב שלחץ הוא גורם המסייע ליצירת קשר. אין דבר בריא יותר מאשר זרימה טבעית ותחושה שח אמון בעצמך ובכוחך ליצור קשרים בריאים וטובים עם מי שיהיה אישך.
הלחץ הוא יועץ רע.
זה מחייב אותך לשאול שאלות נוספות:
מה גורם לך להרגיש כך?
למה את כל כך רוצה להתחתן?
מה מצבך החברתי? יש לך חברות? את מרגישה שחייך מלאים בעשיה?
מה בדיוק את מחפשת חתונה? קשר רגשי? אהבה?

לכן, אני מציע לך להפסיק בהתקשרות דרך האינטרנט,
למלא את חייך בתוכן של עשיה, בפעילות ובעז"ה בטבעיות או בעזרת מכרייך - תזכי - בעיתו ובזמנו להקים בית אוהב.

בברכה,

שי