רגליים יחפות בבית המקדש

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/05/02 01:57 יט בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שי פירון שלום רב!!!

שאלתי אותך שאלה באתר זה האם מותר להתפלל ברגלים יחפות והתשובה שלך היתה שצריך להתפלל בבגדים שאתם באים ליפני מלך.

אבל בבית המקדש הלכו יחפיים!

איך זה מסתדר.

בתודה

ארנון בסוק

תשובה

ב"ה

שלום לך ארנון היקר,

אין לי ספק שההלכות האלה תלויות בתקופות השונות בהן חיים האנשים. בעבר היה מקובל ללכת יחפים ולכן ההליכה כך בבית המקדש היתה טבעית. הרי כבר בסיפורי התורה אנו מוצאים שכשאברהם מקבל את המלאכים הוא מציע להם לרחוץ את רגליהם, וזה מפני שכך היה המנהג באותם ימים. אבל בימינו אין זה כך ולכן תשובתי במקומה עומדת.

כל טוב,

שי

נ.ב

האם אתה בנם של ישי ורונה?