רב וירטואלי מול רב בשר ודם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/06/02 06:01 כ בתמוז התשסב

שאלה

א.מה עדיף? לשאול רב דרך האינטרנט או לעיין בספרי הלכה?

ב. האם יש סדר עדיפויות לגבי התיעצות אישית עם רב(פנים אל פנים) טלפונית וירטואלית או שזה תלוי בסוג השאלה.

ג. האם לתשובה שנתנה באינטרנט יש אותו תוקף הלכתי של שאלת רב רגילה?

ד. באותו עניין אם קראתי תשובה שמישהו אחר שאל האם אני מחויבת לקבל את התשובה?

תשובה

בס"ד

א- תלוי בדחיפות השאלה. ובזמינות הרב הנשאל. היעילות באינטרנט שזה קל וזמין ונח - והרבה יכולים לעיין בזה.

ב- לכאורה תמיד עדיף פנים אל פנים. אבל יש שאלות שהצניעות יפה להם ויש שאלות שלא היו נשאלות פנים אל פנים מכמה סיבות. להם עדיף לכתחילה אינטרנט.

ג- כן.

ד- לא. ובלבד שהרב שאת שואלת אותו חושב אחרת מהנפסק שם.

עיין עוד ב:
https://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=1864