ראש השנה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 03/09/02 08:56 כו באלול התשסב

שאלה

כבוד הרב,

מה הם הטעמים לאכילת הסימנים ,מהו המקור ?מתי התחיל המנהג ? איפה ? בכלל האמנם יש השפעה על המציאות ?

תשובה

זבול שלום,
אכילת מאכלים מיוחדים לסימנים שהם סימן טוב לכל השנה,נהגו עוד בתקופת התלמוד.
הגמרא מביאה מנהג זה בשני מקומות:אמר אביי השתא דאמרת סימנא מילתא היא [לעולם] יהא רגיל למיחזי בריש שתא *קרא* ורוביא כרתי וסילקא ותמרי(הוריות יב,ע"א;כריתות ו,ע"א).
גם אם מסיבה כלשהיא שכחו לקנות לבשל אל להביא אחד מהמאכלים,אין בכך כל סימן רע,ויאמר את הבקשה הקשורה
לאותו מאכל מבלי לאכול.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני