קשת

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 12/08/02 08:35 ד באלול התשסב

שאלה

שלום לרב

ברשות הרב שאלה בעניני ברכת זוכר הברית.

א. אמנם המ"ב כותב בשם הח"א לא לומר לחברו על קשת שהוא כמוציא דיבה, אך האם ישנה דעה הפוכה שיש להראות על מנת לזכות חברו בברכה, כמו"כ האם יש מקום להקל מדין חינוך כדי ללמד את בנו או תלמידו לברך?

ב. האם כשנתפזרו העבים ואח"כ נראתה קשת אחרת ישוב ויברך ואפ' באותו יום?

בברכה ובתודה

אלי

תשובה

שלום לשואל,

א. מותר מדין חינוך להראות לבנו או תלמידו קשת. באשר לחבר - לא רצוי (עיין משנה ברורה).
ב. ברכת הקשת היא כמו ברכת הרעם. לכן אם נתפזרו העבים לגמרי, אזי צריך לברך. אבל אם לא - אין לברך.

בברכה
צבי קוסטינר