קשר מסוכן עם רב

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/04/02 03:09 יט בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב!

ראשית תודה רבה לרב על תשובתו המפורטת.

דבר שני, אני מקווה שהרב הבין ששאלתי אותו על מקרים אחרים כדי לומר שאם יותר ממקרה אחד יצא מאותו הרב- זה צריך לעורר למחשבה. בלשון המעטה.

מועדים לשמחה ותודה מעומק הלב לרב על הסבלנות!

תשובה

בס"ד

אני רוצה לצרף לך מכתב שקיבלתי בעקבות פירסום התשובה הקודמת אליך. קיבלתי רשות מהכותבת לפרסם חלק מהמכתב שלה והרי הוא לפניך ולפני שאר הקוראים.

בס"ד

שלום
כבוד הרב!

ראיתי שמישהי שאלה את כבוד הרב בעניין קשר עם רב באולפנא וכדו'.
אין לי מושג אם הרב ענה לה בלשון חמורה על סמך ידע או על בסיס תאורטי.
בכל מקרה, רציתי לחזק ולהתריע, בתור משהי שנכוותה קשות בעניין...
(אומנם לא באולפנא, ב"ה שם הרבנים יודעים טוב מאוד את מקומם)
הכל נשמע כ"כ אידיאלי ונפלא, מחזק ומרומם (ובנות בגיל ההתבגרות צריכות קשר כזה...) עד שמתגלה שסך הכל גם רב הוא בעצם גבר. ולא תמיד כ"כ צדיק, ולא תמיד כ"כ בנאדם הוגן ומוסרי....

אולי אם משהי תשמע שכבר היו דברים מעולם זה יתן לה זווית שונה להסתכל על קשר עם רב.

עדיין אני סוברת שלא כל פעם שרב מתעניין במציאות סביב השאלה שהוא נשאל עליה צריך לחשוד בו ולברוח... אבל למדתי גם למדתי שאין מקום ל-קשר. קשר קבוע. וכן- גם מרבנים צריכים להזהר. גבר נשאר גבר נשאר גבר...

זהו, עד כאן הארתי הדלה,

מועדים לשמחה!