קשר בין בנים לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 06/01/02 17:12 כב בטבת התשסב

שאלה

לרב שלום!

אני לומד בכיתה ז' בחטיבה בסוסיא (הר חברון)

רציתי לדעת אם יש בעיה לדבר/להסתובב עם בנות גילי בהפסקות בבי"ס (החטיבה ניפרדת)

תודה

יאיר

תשובה

ב"ה,

שלום לך,

יאיר.

אם אתה הולך לבני עקיבא, כתנועת נוער מעורבת, ואם אורח החיים בישוב הוא מעורב ואם אחר שעות הלימודים אתם נוהגים לשהות יחד, הרי שאינני מוצא סיבה מדוע יהיה אסור לעשות כן בהפסקות
השאלה היא כללית ביחס לאורח החיים כולו. ולדעתי, גם מסיבות חינוכיות וגם מסיהות הלכתיות ראוי ונכון להקפיד על מערכת חינוכית נפרדת עד כמה שאפשר. אינני חושב שזה נכון לשאול רק על ההפסקה ולהתעלם משאר שעות היום.
ואם מסגרת החיים אצלכם היא נפרדת - זכיתם. השתדל להמשיך אותה גם בבית הספר אבל אם המסגרת היא מעורבת ראוי שתחשבו איך לרומם אותה, עד כמה שניתן, איך להפוך אותה למשמעותית ותורמת ולא למזיקה ומפריעה.

בברכה,

שי