קשיים בהבנה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/04/02 15:55 ב באייר התשסב

שאלה

לכבוד הרב, שלום.

אני מרגיש כבר זמן רב קושי רב בלימוד.

אני אמור להיות אינטליגנטי אבל יש לי תחושה מתמדת ש"אני לא מבין כלום". ייתכן שאני קצת מגזים כי ברור לי אני מתקדם בלימוד לאורך זמן. אבל זה מתחיל להיות די מייאש בכל זאת.

ולפעמים, כאשר אני כן מרגיש שהבנתי, קושיא קטנה מראה לי שבעצם, רמיתי את עצמי ולא הבנתי כלום.

איך לצאת מזה ?

תשובה

ב"ה ה' סיון תשס"ב

לדניאל שלום!

כשמדובר על הבנה בדברי תורה, אתה צריך לדעת שלתורה יש רבדים רבים, וככל שמתעמקים יותר בלימוד, מגלים דברים חדשים, ואז נראה לאדם שמתחילה כלל לא הבין את הדברים, ואין זה נכון, כי הבין רק את הרובד החיצוני ועדיין לא זכה להכנס פנימה.
מי שעמל בתורה לשם שמים זוכה שהקב"ה יסייע לו, "לפום צערא אגרא" המשך לעמול וב"ה תראה ברכה בעמלך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת