קשה לי להיות מורה!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 16/09/03 02:49 יט באלול התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב

אני מלמדת ב"ה כבר 15 שנה. מעולם לא הייתי "רס"ר" בכיתה ואף רחוק מזה . בשנים האחרונות פשוט העדפתי לתת יותר עבודות בכתב לתלמידים ולהדריך אותם- מאשר בצורה פרןנטלית- והעיקר שהם ילמדו .

השנה נכנסתי לשתי כתות חדשות ופשוט כאילו לא עברו 15 שנה והכל מתחיל מחדש.

לאף אחד לא אכפת שאני בכיתה, בלגן, האיומים שלי לא מפריעים לאף אחד וכו'.

חזרתי הביתה כ"כ מאוכזבת וזו בלשון המעטה.

אני יודעת שיש לי מה לתרום לחבר,ה האלה- אבל אם הם לא רוצים כלל להתרם- כיצד זה יקרה?

אני ממש אובדת עצות- אולי עלי לוותר ולחשוב בכיוונים אחרים...

(אזכיר לרב- כי אני כתבתי לרב כמה פעמים בעניין הרחבת המשפחה וביתי- חולת האפילפסיה- ב"ה נראה לי שאכן המשפחה תתרחב בע"ה בסוף שנה זו והלואי והקב"ה ישלח עם ברכה זו גם ברכה לשאר חברי המשפחה)

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

ראשית שמחתי לקרוא על ההתרחבות המשפחתית, תזכו לחיים ארוכים וטובים ולכל מילי דמיטב.

חינוך זו אינה עבודה פשוטה, במיוחד לא בימינו.
זו עבודה שמרובים בה התסכולים, כי נראה לפעמים שמדברים ומדברים ושום דבר לא נקלט.

לכן אל תחשבי שאת אשמה, ככה זה הנוער!

אבל דעי לך שמה שאת אומרת לא הולך לאיבוד.

אם לא היום, אז עוד שנה, שנתיים, עשר שנים ואפילו יותר.

הרבה אנשים בוגרים נזכרים בדברים שלמדו בהיותם צעירים, ומבינים עד כמה הם נכונים, ועד כמה הם יכולים עכשיו להשתמש במה שלמדו אז.

ראי קישור לתשובה של מדריכה שיכולה להיות רלוונטית גם לגבייך:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=29473

באופן מקצועי, את יכולה לפנות גם לאנשים שעוסקים בכך יותר ויוכלו לתת לך עצות טובות.

אכתוב לך דבר אחד: הרבה דברים גדולים את יכולה ללמד מתוך הדברים הקטנים שמעסיקים את הילדים. להתחיל בסיפור של יום יום ולשאול עליו – מה אתם אומרים?
יש לך גם הרבה סיפוק כשאת רואה איך הרעיונות הגדולים יורדים עד לפרטים הקטנים. אני לא יודע עד כמה העצה הזו רלוונטית לנושא שאת מלמדת - אבל זה לא מזיק לכתוב.

חיים טובים ושמחים!