קרם הגנה בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/10/03 10:53 יט בתשרי התשסד

שאלה

שלום,

רציתי לשאול את הרב האם מותר למרוח על הפנים קרם הגנה בשבת? אני בהירה מאד, ונוטלת כדורים המסכנים את העור אם הוא ללא הגנה מהשמש. אם אמצא קרם נוזלי, זה פחות בעיה?

(אשמח לקבל תשובה, כבר כמה פעמים שאלתי בעניינים אחרים ולא נעניתי). חג שמח.

תשובה

בס"ד

קודם כל, סליחה על העיכוב במתן התשובה - פשוט יש עומס גדול. אני מקוה שתקבלי תשובה בקרוב גם לשאר השאלות.

אם אפשר להשיג קרם נוזלי (כלומר שכאשר שמים אותו הוא לא נשאר במקום אלא נוזל לצדדים) זה הכי טוב, כי בו אין שום חשש.

בקרם שאינו נוזלי, יש דיון בפוסקים אם יש בכך משום מלאכת ממרח או לא, ואנחנו נוהגים לאסור למרוח אבל אם לא מורחים אלא מניחים על העור ישר מהשפופרת - אין בכך ממרח ומותר.

מצד איסור רפואה בשבת אין בעיה, כי לא מדובר ברפואה אלא במניעת חולי.

בהצלחה!