קריאת תהילים ותורה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/02/02 19:05 כט בשבט התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

א. אם הבנתי נכון, אז יש מחלוקת בנושא קריאת תהילים ותורה בלילה בכלל וגם לאחר חצות. קראתי תשובות באתר זה אך אינני יודע מה לעשות- האם אני יכול לקרוא תהילים וקטעים מהתורה בלילה (או אחרי חצות)? אציין שלצערי ביום אינני קורא הרבה בתורה ותהילים.

ב. האם כשקוראים בתהילים או מהתורה האם יש להגיד את שם ה'?

ג. אותה שאלה כשקוראים פרק אחד או פסוקים אחדים בלבד?

ד. אותה שאלה לגבי הפיוט "אדון עולם" ולגבי אמירות שלאחר התפילה?

תודה רבה וכל הכבוד על שעונים אתם לשאלות כה רבות!

תשובה

1. אם אתה יכול ללמוד משהו אחר כגון גמרא או משנה או הלכות במקום קריאת תהילים בלילה – עשה כך. אם תשב בטל – קרא תהילים. והטוב ביותר שבשעת קריאת תהילים עצור בסוף כל פרק והתבונן מעט במפרשים שלו – כך זה יהיה בגדר לימוד ולא בגדר קריאת תהילים.
2. אחרי חצות יש מקילים ונהגו להקל.
3. אין שום צד של פיקפוק בלימוד תורה או תהילים לפני או אחרי חצות – כל הענין הוא על קריאה בלבד.
4. בשעת הקריאה יש להגיד שם ה' ויש להקפיד לומר פסוק שלם כל פעם. ודין זה נכון בין בקריאת פסוק אחד או בקריאת הרבה פסוקים.
5. גם כשאומרים את הפיוט "אדון עולם" או את שאר האמירות שלאחר התפילה, צריך לומר את שם ה'.