קריאת תהילים בלילה ?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/01/02 11:02 יז בטבת התשסב

שאלה

שלום !

רציתי לשאול מהיכן מגיע ה"איסור" (טוב, זה לא ממש איסור) לקרא תהילים לאחר רדת הלילה ואם יש מקורות לעניין הנ"ל ?

תשובה

בס"ד

- אין לקרוא בתורה נביאים או כתובים כולל תהילים, בלילות של יום חול או ר"ח חוץ מהפסוקים שקוראים בליל שישי וכיוצא בזה, אבל בשבת ויו"ט מותר.

- יש מתירים לקרוא תהילים אחרי חצות הלילה וכן נתפשט המנהג, והחיד"א החמיר על עצמו ולא קרא אפילו אחרי חצות הלילה.

מקורות: בן איש חי פקודי ז' וכה"ח סימן רל"ז ס"ק ט' משם שער המצוות להאר"י ז"ל. ועיין ברכ"י ס' רלח', חיים שאל חב' ס' כה', יוסף אומץ ס' נד' ועיין רב פעלים חב' ס' ב'.