קריאת שמע על המיטה

חדשות כיפה הרב שי פירון 09/03/02 17:02 כה באדר התשסב

שאלה

בס"ד

כשאני בפנימיה שלי, לפני שאני הולך לישון לפעמים אני והחבר'ה שאיתי בחדר מדברים, וכבר יש כיבוי אורות ואנחנו מדברים לאחר כיבוי אורות, ואני לא יכול להגיד קריאת שמע שעל המיטה בגלל שחושך ואני לא יודע בע"פ את כל הברכה הארוכה, מה לעשות?

נ.ב. אולי אם אפשר להגיד את הכל חוץ מברכת "המפיל" ואז כשאנחנו מסיימים לדבר אני אברך "המפיל" ?

תשובה

ב"ה

אכן, יפה שאלת ויפה ענית. אמור ק"ש ואת ברכת המפיל אמור לפני שאתה נרדם.
או לחילופין, כיון שעוד צפויים לך בחיים מצבים שונים, מה דעתך למוד ק"ש על המיטה בעל פה?

בברכה,

שי