קריאת שם ה' מתפילות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/07/02 04:13 ח באב התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום וברכה!

א) האם מותר לקרוא עם שם ה' כל מיני סוגי תפילות אישיות ובקשות כל יום כגון: אגרת הרמב"ן, שש זכירות, תפילה לשלום העולם, תפילה מרבינו תם וכ'ו? או שמא מותר רק כאשר זה פסוקים מפורשים מהתנ"ך?

ב) האם כאשר אני מעתיק למחשב או בכתב יד תפילות ובקשות כגון: אגרת הרמב"ן, שלושה מזמורי תהילים צריך לכתוב בס"ד או ב"ה למעלה?

תודה רבה ויישר כח!!!

יונתן ב.ח

תשובה

יונתן שלום,
מובא בספר "חסד לאברהם"(רטו,ט)"ומעין דוגמא לאיסור ברכה שאינה צריכה אומר אני דהכי נמי צריך להזהר שלא להוציא שמות יתרים בתפילות ותחנונים כל דסגי בלאו הכי, וכל אשר יכול למעט בהזכרת שם השם ימעט,והרי זה בכלל מצוות ליראה את ה הנכבד והנורא".
ןלפיכך יש להמנע מלהזכיר שם השם בדוגמאות שציינת.

ב.אינך חייב לכתוב בס"ד או ב"ה בהעתקת תפילות ובקשות וכיו"ב למחשב.

בברכה,
שמואל זעפרני