קריאת שם ה' בשנים מקרא ואחד תרגום

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 03/07/02 08:29 כג בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

האים בקריאת התרגום אומרים שם השם בצורת אדנות או "השם"?

תשובה

שלום לשואל

בכל קריאה של מצוה כמו תפילה , ברכות , לימודים , תיקונים אנו קוראים את שם השם בקריאתו המקובלת היינו - אדנות .
אפילו בלימוד גמרא המצטטת פסוקים יש רבים כמו השל'ה הקדוש שהובאו דבריו בכף החיים הסוברים שיש להזכיר את שם השם באדנות .
ולכל הדעות בקריאת שנים מקרא ואחד תרגום עלינו להזכיר את השם באדנות .
תשים לב למשל שגם ב"ובא לציון" יש פסוקים עם התרגום שאנו קוראים שם את שם השם באדנות .

את הביטוי ' השם ' מזכירים שלא במקום מצוה כמו ברכה וכו' או בלימוד כפי שנהגו רבים .

בברכה , יוסף אלנקווה.