קריאת מגילה

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/02/02 02:11 ז באדר התשסב

שאלה

בס"ד

תודה מיוחדת על תגובת הרב המהירה והמאירה לענין קריאת מגילה ברמקול , אולם אני בכל זאת רוצה להפנות את הרב לילקוט יוסף סימן תרפ"ט סעיף י"א-י"ב לפיו באופן שלא משתמע לשתי פנים , מותר לקרא מגילה ברמקול ,אם גם ללא הרמקול כשאין רעש היה ניתן לשמוע את הקורא,וזאת בהתבסס על השו"תים יביע אומר ויחוה דעת .

אודה לך על תגובתך .

תשובה

ב"ה

ברכת ה' עליך!

הספר ילקוט יוסף אינו נמצא תחת ידי. ובשל העובדה שהמענה לשאלות אלה נעשה בשעות הקטנות של הלילה אין באפשרותי להשיגו כעת.
יחד עם זאת, אינני חוש שיש בכך סתירה שלתשובת יבי"א ממנה למדתי.

גם לדעת הגר"ע יוסף אין לקרוא מגילה אם בלי הרמקול לא היו יוצאים ידי חובה. היינו שאם הרמקול רק מגביר את הקול אב ללא יוצר מצב שבגללו שומעים את המגילה - מותר להסתייע בו. אבל אם מבלי הרמקול לא היו שונעים הרי שאין להשתמש בו. מכן, שתשובתו העקרונת של הרב היא שראוי שלא להשתמש ברמקול.
יחד עם זאת, אני מזכיר שיש דעות רבות בעניין כמו דעת הציץ אליעזר וההר צבי שפסקו כפי שהבאתי בתשובתי הראשונה.

בברכה,

שי