קפדן וגאותן - איך מתקנים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/08/03 06:32 יט באב התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ההורים שלי גרים בחו"ל וכל פעם שהם באים לבקר אותי בארץ, אני מתכונן לכך שעלי להיות נחמד איתם ולכבד אותם כמו שצריך. ברם, אני תמיד נכנס לשיחות מתוחות איתם ואני נוח לכעוס על כל דבר. זה נובע מכך שאני די קפדן וגם קצת גאוותן, מה שגורם לי לתת ביקורת על כל משפט שנאמר שלא בהתאם לדקדוק או להגיון הצרוף.

אני צריך לציין שהדבר אינו מתבטא רק ביחס להורים שלי אלא גם בכל קשר אחר עם חברים, משודכת לשעבר (הקשר לא נותק בגלל זה). האמת שיש קצת חוסר הקשבה אובייקטיבי מצד האבא ומצד האמא, ישנה ביקורת על כל דבר שאני עושה. אני סובל גם מה"אדישות" של האבא וגם מן המעורבות המופרזת של האמא. אני לומד תורה כבר שנים רבות ולא חש שום התקדמות ניכרת בצד המידותי. ספרי מוסר לא עוזרים לי הרבה. איך ניתן ל"מתק את הדינים" ?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

מגיע לך תשובה הרבה יותר ארוכה על שאלה כל כך מורכבת אבל התשובה היא אחת וקצרה ומאוד יעילה.

{[תענית דיבור]}

תרגיל את עצמך לעשות תענית דיבור לפני שההורים שלך מגיעים לארץ ותראה שאפשר להעביר את היום בלי ביקורת ובלי לדבר ובלי להעיר על כל דבר ועל כל מילה שנאמרת והעולם לא מתהפך. להפך הוא מממשיך להסתובב לו כדרכו ואולי קצת יותר טוב.

תעניות אלו שנעשות לעיתים קרובות. פעם בשבוע או בשבועיים לבחור שלומד בישיבה. הם ממש ממש הצלה.

כמובן בשעה שההורים בארץ זה לא הזמן לעשות תענית דיבור. אבל ממש לפני ההגעה - זו ממש ברכה.

בהצלחה